Author Archive

HomeAuthor's Article(s) admin

Alter Habitus, organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve. Në […]

Alter Habitus, organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve. Në […]

Alter Habitus, organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve. Në […]

Mar 30, 2018

admin

Lajme

0

Alter Habitus ka fillu me botimin e ‘Feminizmat në Kosovë’ – një seri e punimeve eseistike dhe akademike të cilat synojnë të nxjerrin në sipërfaqe dinamika socio-kulturore të zhvillimit të aktivizmit, mendimit dhe dijes feministe, nga kandvështrime dhe ideologji të ndryshme përgjatë historisë në Kosovë. Temat që munden me u përfshi në ‘Feminizmat në Kosovë’ […]

Atelieri i tretë i projektit “Hartëzimi i Kujtesës në Kosovë # 2” u zhvillua gjatë periudhës 12-14 qershor 2015. Atelieri u fokusua në perspektivat e grave të mbijetuara të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, përfaqësimit të artit dhe memorializimit.

Atelieri i dytë e Hartëzimit të Kujtesës në Kosovë#2, u mbajtë gjatë datës 15 deri më 17 maj 2015. Atelieri i nënshtroi hulumtimet, punën dhe diskutimet mbi Monumentin e Minatorëve  të vitit 1973 në Mitrovicë dhe historinë shoqërore të qytetit, duke elaboruar tema të rëndësishme si puna , ekonomisa, kultura dhe politika.

0
0
color
https://www.alterhabitus.org/wp-content/themes/maple/
https://www.alterhabitus.org/
#c8c8c8
style1
paged
Loading posts...
/usr/www/users/alterhd/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off