Archive for the
‘Lajme’ Category

Alter Habitus, organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve. Në […]

Alter Habitus, organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve. Në […]

Alter Habitus, organizon edicionin e parë të ‘Letërsia Lëvizëse’ – seri ngjarjesh letrare nëpër qytete në Kosovë. Ky edicion do të përkujtojë dhe festojë jetën dhe krijimtarinë e shkrimtarëve: Fehime Selimi, Shpresa Vinca Tuda dhe Mirko Gashi. Letërsia e tyre do të lexohet në oborret e shtëpive të tyre, sheshet e qyteteve apo lagjeve. Në […]

Mar 30, 2018

admin

Lajme

0

Alter Habitus ka fillu me botimin e ‘Feminizmat në Kosovë’ – një seri e punimeve eseistike dhe akademike të cilat synojnë të nxjerrin në sipërfaqe dinamika socio-kulturore të zhvillimit të aktivizmit, mendimit dhe dijes feministe, nga kandvështrime dhe ideologji të ndryshme përgjatë historisë në Kosovë. Temat që munden me u përfshi në ‘Feminizmat në Kosovë’ […]

Jul 22, 2010

admin

Lajme

0

Leximi i fragmenteve të Fernando Pessoas nga libri “Libri i shqetësisë” të përkthyeme nga Gazmend Bërlajolli – 22 korrik, 2010 Lexon: Gazmend Bërlajolli Fernando Pessoa (1988-1935) asht poet i shquem modernist portugez i fillim shekullit XX, i lanë në labirinthet e harresës për gati gjysmë qindvjetëshi mbas vdekjes, gjatë këtyne 10-15 vjetëve të mbramë ka […]

0
0
color
https://www.alterhabitus.org/wp-content/themes/maple/
https://www.alterhabitus.org/
#c8c8c8
style1
paged
Loading posts...
/usr/www/users/alterhd/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off