Hartëzimi i Kujtesës

HomeHartëzimi i Kujtesës
Më 14 shtator 2016, zyra forumZFD në Prishtinë, Programi i Universitetar për Studime dhe Hulumtime Gjinore -  Universiteti i Prishtinës dhe Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë - Alter Habitus kanë publikuar botimin "Bisedat Feministe: Memorie, Histori dhe Diferenca" i cili është një produkt / rezultat i Atelierit të 5-të në kuadrin e projektit [...]
Më 23 dhjetor 2015, duke filluar nga ora 17.00 në Dit 'e Nat', ForumZFD - Programi i Kosovës, Programi Universitar për Studime dhe Hulumtime Gjinore, Universiteti i Prishtinës dhe Alter Habitus - Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë organizuan Ceremoninë Publike dhe Përmbyllëse për projektin e memories së kujtesës në Kosovë # 2. Në [...]
Rritja dhe dalja e qëndrueshmërisë së paqes në Kosovë 1990-1999 Ateliea e katërt e projektit Hartëzimi i Kujtesës në Kosovë # 2 u zhvillua në datat 04-06 dhjetor 2015. Atelieri u përqendrua në periudhën e viteve 1990 në Kosovë, veçanërisht në rezistencën paqësore shqiptare, sistemin paralel dhe pajtimin e gjaqeve. Zhvillimi i atelierit u krijua [...]
TË  MBIJETUARAT DHE VIKTIMAT E DHUNËS SË LUFTËS, MEMORIALIZIMI DHE ARTI Atelieri i tretë i projektit "Hartëzimi i Kujtesës në Kosovë # 2" u zhvillua gjatë periudhës 12-14 qershor 2015. Atelieri u fokusua në perspektivat e grave të mbijetuara të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë, përfaqësimit të artit dhe memorializimit. Vendosja e [...]
MITROVICA - NJË HISTORIK SOCIAL I QYTETIT: PUNA, KULTURA DHE POLITIKA Atelieri i dytë e Hartëzimit të Kujtesës në Kosovë#2, u mbajtë gjatë datës 15 deri më 17 maj 2015. Atelieri i nënshtroi hulumtimet, punën dhe diskutimet mbi Monumentin e Minatorëve  të vitit 1973 në Mitrovicë dhe historinë shoqërore të qytetit, duke elaboruar tema të [...]
27 Mars 2015 shënoi nisjen Hartëzimit të Kujtesës në Kosovë # 2 me atelierin e parë të projektit të fokusuar në Lidhjen e Prizrenit. Atelieri i parë i titulluar "Lidhja e Prizrenit midis Perëndimit dhe Lindjes: Historia, Trashëgimia dhe Politika" u mbajt nga 27 deri më 29 Mars 2015. Kjo atelie u udhëhoq dhe u [...]
Më 26 dhjetor 2014, ForumZFD - Programi i Kosovës, Alter Habitus - Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë, dhe Instituti për Studime Sociale dhe Humanistike, Universiteti i Prishtinës ceremoninë përmbyllëse publike për projektin e memories së kujtesës në Kosovë. Mbyllja dhe ngjarja publike kishte qëllim të paraqitjes së arritjeve dhe punës vjetore të "Hartëzimit [...]
Programi i Forumit ZFD - Kosova, Alter Habitus - Instituti për Studime në Shoqëri dhe Kulturë, Iniciativa e Historisë Gojore në Kosovë, Programi i Universitetar për Studime dhe Hulumtime Gjinore dhe Universiteti i Prishtinës, gjatë 15 dhe 16 Shtatorit 2015 organizuan një ngjarje dy ditore, bashkëpunim interdisiplinar, kritik, “Hartëzimi i Kujtesës në Kosovë: Rimëkëmbja e [...]
0
0
color
http://www.alterhabitus.org/wp-content/themes/maple/
http://www.alterhabitus.org/
#d8d8d8
style1
paged
Loading posts...
/usr/www/users/alterhd/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off